Zsűri

Felfalusi Péter

Felfalusi Péter

A zsűri elnöke

Vezérigazgató, Intrum Zrt.


Közgazdász diplomáját 1996-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, marketing- külgazdaság szakirányon szerezte. 1992-1993-ban a skóciai Stirlingi Egyetemen pénzügyi és marketing ismereteket hallgatott, később a Nemzetközi Bankárképző Központnál szerzett befektetés- elemzői diplomát. 2010-ben iratkozott be a Budapesti Corvinus Egyetem Felszámolási és vagyonfelügyeleti szakára, ahol 2012-ben felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász képesítést szerzett.

Pénzügyi pályafutását a Bankár Csoportnál kezdte, majd 1998 és 1999 között az OTP Értékpapír Rt- nél folytatta. Ezt követően került a Synergon Informatika Rt-hez, ahol pénzügyi és treasury igazgatói pozíciót töltött be. 2003 nyarától a svéd alapítású Intrum Justitia Cégcsoport magyarországi vállalatánál helyezkedett el. 2004-ben került az Intrum Justitia Kft. és a követelésvásárlással foglalkozó Intrum Justitia Zrt. élére, és emellett a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesületének választmányi tagja is.

Király Júlia

Király Júlia

közgazdász, habilitált egyetemi tanár

IBS Budapest


1988-ban, alapításakor csatlakozott a Nemzetközi Bankárképző Központhoz, melynek 1999-2007 között vezérigazgatója volt. A Postabank elnöke volt a bank sikeres privatizációja idején (2003). 2007 – 2013 a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért felelős alelnöke, 2013-2021 a brüsszeli KBC Group igazgatósági tagja volt. Az ELTE és a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi tanára. Az MTA KRTK Közgazdaságtudományi Intézet külső kutatója. Kutatási területe: pénzügyi kockázatok kezelése, pénzügyi piacok, pénzügyi stabilitás, monetáris politika.


https://juliakiraly.com/

Dr. Pintér Éva

Dr. Pintér Éva

egyetemi docens

Budapesti Corvinus Egyetem, Vállalkozás és Innováció Intézet oktatója


Dr. Pintér Éva a Budapesti Corvinus Egyetem habilitált docense, a Fintech menedzser szakirányú továbbképzés szakvezetője, a Corvinus Fintech Center Stratégiai vezetője és a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Fintech és pénzügyi kultúra szakosztályának alapító elnöke. Közgazdász diplomáját 2000-ben kapta a győri Széchenyi István Egyetemen, pénzügy-biztosítás szakon. Ezzel párhuzamosan könyvvizsgálói végzettséget is szerzett. A PhD fokozatát a Pécsi Tudományegyetem Gazdálkodástani Doktori Iskolájában 2008-ban bankbiztosítási területen szerezte meg, 2018-ban habilitált.

2001-2020 között a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pénzügy és Számvitel Intézetének oktatója és a Pénzügy szak operatív szakvezetője, 2020 óta pedig a Corvinus Egyetem habilitált docense először az Informatika Intézetben, majd a Vállalkozás és Innováció Intézetben. Az elmúlt húsz évben oktatóként, szakértőként és vállalati pénzügyi tanácsadóként is tevékenykedett. Egyetemi évei alatt dolgozott hitelezőként az Erste bankban, majd később szellemi vagyon értékelőként és üzletfejlesztési menedzserként a Riglersystem Európa Kft-nél. Oktatási tevékenységének fókusza kiterjed a vállalati finanszírozás és banki pénzügyek, fintech, pénzügyi elemzés és tervezés, vállalatértékelésre és bankbiztosításra. Szakértői és tanácsadói tevékenységet számos területen végez, úgy, mint szellemi vagyon értékelés és menedzsment, vállalatfinanszírozás, startup mentorálás különböző iparágakban.

dr. Rákossy Balázs

László Csaba

közgazdász

a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi tanára.


A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett 1986-ban. 1986-1999 között a Pénzügyminisztériumban dolgozott, ahol utoljára a közigazgatási államtitkár pozíciót töltötte be. 1999-2002 között a bankszektorban töltött be különböző pozíciókat és ennek során 2000-2002 között a K&H Bank és az ABN AMRO magyarországi fúzióját irányította vezérigazgató helyettesként. 2002 és 2004 között pénzügyminiszter és a Gazdasági Kabinet elnöke. 2004-2017 a KPMG magyar irodájának először partnere, majd 2013-tól senior partnere.

A Budapesti Fesztivál Zenekar Alapítvány Felügyelő Bizottságának elnöke. Az AMCHAM kincstárnoka 2016-tól. Nős, három lány gyermeke van.

Szabó László

Szabó László


A Budapesti Közgazdasági Egyetemen végeztem 1993-ban. Az egyetemet követően a Concorde Értékpapír Zrt-nél ismertem meg az értékpapírpiac különböző területeit, mint elemző, vállalati pénzügyi tanácsadó és befektetési alapkezelő. Mint kisebbségi tulajdonos alapító részt vettem a Hold Alapkezelő, korábbi nevén Concorde Alapkezelő 1997 évi megalakulásában, ahol vezérigazgatóként dolgoztam 2006 decemberéig, mikor is Társaság vezetését átadtam kollégáimnak.

Azóta a globális tőkepiaci befektetések mellett az Igazgatóság, majd a Felügyelő Bizottság elnökeként a Alapkezelő stratégiai ügyeivel foglalkozom. Kollégáimmal több lépésben kivásároltuk az egykori fő tulajdonost, így mára a közben Hold Alapkezelő nevet felvett társaság Magyarország egyetlen menedzsment által tulajdonolt jelentős méretű pénzügyi szolgáltatójává vált.

A tőkepiac mellett 2012-óta ökológiai gazdálkodás keretében egy bivalyfarmot irányítok Zala megyében. Néhány éve elkötelezett támogatója vagyok a talajmegújító mezőgazdaságnak. Ennek a természetközeli gazdálkodási formának a hazai népszerűsítését segítve jelentettem meg magyarul a téma egyik legnépszerűbb irodalmát, Gabe Brown „Dirt to soil” című könyvét.