Kvízrendszer

Játékszabályzat

A játék legelső megmérettetésén különböző kvízkérdésekkel találkozhattok, méghozzá 1, 3 és 5 pontos feladatok felosztásában, a következőképpen:

  • 12 darab 1 pontos, 30 másodperces feladat, melyek alapvető pénzügyi és gazdasági fogalmakra kérdeznek rá.

  • 11 darab 3 pontos, 60 másodperces feladat, melyek egyszerűbb összefüggésekre, gazdasági és pénzügyi eseményekre kérdeznek rá.

  • 11 darab 5 pontos, 120 másodperces feladat, melyek komolyabb gazdasági, pénzügyi és pénzügyi számítási ismereteket igényelnek.

A kérdések megválaszolása során mindig 4 válaszlehetőséggel találkozhattok, amelyek között mindig csak egy jó válasz található. Fontos kiemelnünk, hogy ha egy kérdés során úgy gondoljátok, hogy három válasz is megfelel vagy hogy egyik sem felel a kérdésre, és elérhető olyan válasz opció, hogy mindegyik/egyik sem, akkor azt jelöljétek meg.

Mindenképp ügyeljetek a válaszadásra, hisz a jó válasz esetén a kérdés típusától függően 1, 3 vagy 5 pontot szereztek, rossz válasz jelölése esetén azonban -1 pontot kaptok. Amennyiben nem adtok választ, vagy túllépitek a rendelkezésre álló időt, 0 pontot kaptok.

Hasznos tanácsunk számotokra, hogy ha tudjátok, ne használjátok ki teljesen a rendelkezésre álló időkorlátot a válaszadásnál, mivel a pontok rangsorolása után a kvíz időeredményét is figyelembe vesszük, így érdemes a biztos tudás mellett a gyorsaságra is ügyelni.

A kvíz nettó 39 percet vesz igénybe, azonban a felület 90 percen keresztül lesz nyitott.

Figyelmetekbe ajánljuk a honlapon elérhető Tudástárat, mely tartalmazza mindazt a tudást, melyre szükségetek lehet a fordulók során.