Tudástár

A mindennapjainkat átszövik a pénzügyek, legyen szó vásárlásról, bankkártyás fizetésről, adózásról, hitelfelvételről, befektetésről, hogy csak pár dolgot említsünk. Pénzügyi döntéseink változhatnak az életkor, élethelyzet függvényében, ám az minden esetben igaz, hogy ha nem ismerjük az adott pénzügyi kifejezést, nem vagyunk tisztában a jelentésével, akkor nem tudunk körültekintően dönteni. Összegyűjtöttük a hétköznapi élethez szorosan kapcsolódó pénzügyi kifejezéseket és magyarázataikat, amelyek segítséget jelenthetnek a mindennapokban.

Adózási alapismeretek

Adózási alapismeretek

Milyen adótípusok vannak? Miért fontosak az adózási alapismeretek? Ismerd meg a leggyakoribb adózási kifejezéseket és magyarázatukat, amelyekkel eligazodhatsz az adózás világában.

Adózási alapismeretek »
Munkajogi fogalmak

Munkajogi fogalmak

Hasznos, ha tudod, munkavállalás során milyen kifejezésekkel találkozhatsz. Összegyűjtöttük a leggyakrabban használt munkajogi fogalmakat és jelentésüket!

Munkajogi fogalmak »
Bankrendszer fogalma

Bankrendszer fogalma

Tudod mit takar a bankrendszer fogalma, mit csinál az OBA, mi a különbség a bank és a pénzügyi szolgáltató között? Összegyűjtöttük a leggyakoribb kifejezéseket!

Bankrendszer fogalma »
Bankszámla alapok

Bankszámla alapok

Ma már bankszámla nélkül nem létezhetünk, - ma Magyarországon minden banki tevékenység (átutalás végrehajtása, bankbetét lekötése, hitel felvétele…stb) elengedhetetlen feltétele, hogy bankszámlával rendelkezzünk.

Bankszámla alapok »
Hitel

Hitel

A hitelnyújtás olyan banki szolgáltatás, amelynek lényege, hogy a bank – kockázatvállalása keretében – meghatározott pénzösszeget bocsát rendelkezésre ügyfele részére szerződésben meghatározott feltételekkel.

Hitel »
Követeléskezelés fogalmak

Követeléskezelés fogalmak

Mikor és miért lehet szükségünk követeléskezelésre? Mi az inkasszó, vagy a faktoring? Ismerd meg a legfontosabb követeléskezelés fogalmakat és magyarázatukat.

Követeléskezelés fogalmak »
Megtakarítás fogalmak

Megtakarítás fogalmak

Ismerjük meg a kamat, hitel, hozam, kockázat, tőzsde, részvény, kötvény fogalmakat, azok jelentéseit hogy jobban megértsük a megtakarítási lehetőségeket.

Megtakarítás fogalmak »
Biztosítás fogalmak

Biztosítás fogalmak

Káresemény, felelősségbiztosítás, fedezet - a mindennapokban használjuk őket, de tudod is, mit jelentenek? Összegyűjtöttük a leggyakoribb biztosítás fogalmakat!

Biztosítás fogalmak »
Pénzügyi fogalmak

Pénzügyi fogalmak

GDP, infláció, alapkamat, MNB gyakran használjuk ezeket a kifejezéseket, de tudod is, mit jelentenek? Összegyűjtöttük a legfontosabb pénzügyi fogalmakat!

Pénzügyi fogalmak »
Vállalkozási alapismeretek

Vállalkozási alapismeretek

A vállalkozási alapismeretek elsajátítása fontos ahhoz, hogy az ötlet megvalósuljon. Ismerd meg a leggyakrabban használt vállalkozási kifejezéseket és magyarázatukat.

Vállalkozási alapismeretek »