Töltsd le a Zsebpénzügyes appot okostelefonodra!
Katt ide a tudnivalókért!

Zsűri

Felfalusi Péter

Felfalusi Péter

A zsűri elnöke

Vezérigazgató, Intrum Zrt.


Közgazdász diplomáját 1996-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, marketing-külgazdaság szakirányon szerezte. 1992-1993-ban a skóciai University of Stirling-en pénzügyi és marketing ismereteket hallgatott, később a Nemzetközi Bankárképző Központnál szerzett befektetés-elemzői diplomát. 2010-ben iratkozott be a Budapesti Corvinus Egyetem Felszámolási és vagyonfelügyeleti szakára, ahol 2012-ben felszámolási és vagyonfelügyeleti szakközgazdász képesítést szerzett. 2018-ban tovább mélyítette szaktudását a Széchenyi István Egyetem bizalmi vagyonkezelő közgazdász képesítésének elvégzésével, ahol diplomát szerzett.

Pénzügyi pályafutását a Bankár Csoportnál kezdte, majd 1998 és 1999 között az OTP Értékpapír Rt-nél folytatta. Ezt követően került a Synergon Informatika Rt-hez, ahol Pénzügyi és Treasury Igazgatói pozíciót töltött be. 2003 nyarától a svéd alapítású Intrum cégcsoport magyarországi vállalatához került, ahol 2004-től a vezérigazgatói pozíciót tölti be.

Krisán László

Krisán László

A zsűri tagja

Vezérigazgató, KAVOSZ Zrt.


Krisán László szakmai pályafutását a Konsumex Külkereskedelmi Vállalatnál kezdte, ahol először,1983-1992 között külkereskedelmi üzletkötő, majd 1992-től 1995-ig a Konsumex dél-kelet ázsiai irodájának területi igazgatója, külszolgálati régióvezetője volt Vietnámban. 1995-2000 között a Konsumex Kereskedelmi Rt. kereskedelmi igazgatói, majd ügyvezető igazgatói posztját töltötte be. 2000-től 2002-ig a Skála Divatház Rt. beszerzési és category management igazgatója, 2004-2012 között a Korda Filmstúdió ügyvezetője, majd vezérigazgatója volt.

A KAVOSZ Zrt-nél 2003 óta dolgozik, vezérigazgatóként, cégvezetőként. A KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt., ügyvezetője, igazgatósági tagja 2009-től, később a KAVOSZ Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., ügyvezetője, igazgatósági tagja lett 2017-től. Ezzel párhuzamosan 2003-2015 között a TriGránit Zrt. elnöki tanácsadója, majd 2012-2018 között a Demján Group alelnöke volt.

Krisán László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke volt, az EU és Hazai Források Kollégium elnöke 2016-tól, 2017-2018 között a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt. Közel 20 év óta tevékenykedik a VOSZ-ban, amelynek társelnöke, valamint a Kereskedelmi Tagozat elnöke is egyben. 2010- 2013 között a Gránit Bank Zrt., igazgatósági tagjaként tevékenykedett, 2008-2014 között a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. felügyelő bizottsági tagja, majd igazgatósági tagja volt.

Fábián Gergely

Fábián Gergely

A zsűri tagja

Ügyvezető igazgató, Pénzügyi rendszer elemzéséért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgatóság
Magyar Nemzeti Bank

Vezérigazgató, Budapest Institute of Banking

Ügyvezető igazgató, MNB-EduLab Kft.


Fábián Gergely 2017 óta a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, a Pénzügyi rendszer elemzéséért és statisztikáért felelős terület vezetője. 2009-ben elemzőként kezdte pályafutását a Bankban pénzügyi stabilitási területen, ahol 2012-től az elemzési csapat irányítója, majd 2015-től a pénzügyi rendszer elemzése terület igazgatója. Ezen felül a Pénzügyi Stabilitási jelentés felelős szerkesztője, és vezetése alatt működik a 2017-ben alapított Budapest Institute of Banking (BIB), illetve a 2021-ben alapított MNB-EduLab Kft. A hazai szaksajtóban rendszeresen publikál, legfontosabb kutatási területei a pénzügyi stabilitás, a bankok működése, versenyképessége és az ingatlanpiaci folyamatok stabilitási vonatkozásai.

2021. januárjában Popovics-díjjal tüntették ki kiemelkedő munkája miatt. A nagy presztízsű díjjal – melyet az MNB első elnökéről neveztek el – a közgazdaság és a pénzügyek területén kimagasló munkát végző, valamint az MNB feladatai megvalósításában, szakmai tekintélyének erősítésében kimagasló színvonalon tevékenykedő szakembert jutalmazza minden évben a jegybank.

Paulovits Márton

Paulovits Márton

A zsűri tagja

EY Magyarország, Igazgató, Felvásárlások és Akvizíciók


Paulovits Márton az EY felvásárlásokkal és akvizíciókkal foglalkozó csapatának igazgatója. Az EY-hoz 2021-ben csatlakozott a Budapesti Értéktőzsdétől, ahol 5 évig akvizíciós igazgatóként dolgozott.

A Tőzsdénél elsősorban hazai közép- és nagyvállalatok stratégiai és akvizíciós támogatását látta el. Az elmúlt években több 100 vállalatot segített stratégiai és akvizíciós céljainak megvalósításában. Felelős volt többek között a BÉT50, ELITE, NOMAD keretrendszer, Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap, BÉT-Xtend építéséért is.

MSC diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem befektetés-elemző szakirányán végezte.

Márton célja, hogy segítse a hazai vállalatokat növekedési potenciáljuk maximalizálásában. Az elmúlt években több száz cég vezetőjével dolgozott szorosan együtt elsősorban stratégiai tanácsadás, vállalatfejlesztés és a felvásárlások területén. Hisz benne, hogy a jobban működő cégek, egy jobban működő világot eredményeznek.

Szeles Nóra

Szeles Nóra

A zsűri tagja


Joseph de la Vega díjas, Demján-ösztöndíjas közgazdász, a MOME egyetemi tanársegéde, szakíró, 20+ tőkepiaci-és üzletfejlesztési tapasztalattal az első hazai közösségi finanszírozási szolgáltató, a Tőkeportál egyik alapítója és vezetője. Az European Crowdfunding Network boardjának tagja.

A további zsűritagokra hamarosan fény derül…