GYIK

Regisztráció

Kik jelentkezhetnek a vetélkedőre?

A vetélkedőre olyan 2 fős csapatok jelentkezését várjuk, ahol minden tag betöltötte a 16. életévét és középiskolai oktatásban vesz részt. A csapatok munkáját egy-egy, az intézményükben oktató tanár segíti a vetélkedő során.

Még nem múltam el 16. Regisztrálhatok?

Ha a regisztráció pillanatában még nem is, de az első forduló indulásakor már betöltöd 16. életéved és középiskolás diák vagy, regisztrálhatsz a vetélkedőre.

Ingyenes a versenyen való részvétel?

A versenyen való részvétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Erről alább olvashatsz.

Hogyan tudok regisztrálni?

Regisztrálni egyénileg, a saját adataid megadásával tudsz a www.zsebpenzugyes.hu oldalon. Ezt két módon teheted meg, akár diák vagy, akár tanár.
Amennyiben új csapatot hozol létre, kattints az oldalon elérhető Regisztráció gombra és kövesd a lépéseket. Saját regisztrációd véglegesítése után a többi csapattagot is meg tudod majd hívni.
Amennyiben valaki meghívott egy már létező csapatba, az e-mailben érkező meghívóban elérhető linkre kattintva tudsz regisztrálni, csatlakozni a csapathoz.

Hogyan tudom véglegesíteni a regisztrációm?

Az adatok megadása után kérünk, hogy ellenőrizd a megadott e-mail címed, és kattints a megerősítő linkre a levélben, amit elküldünk neked. Figyelem! Enélkül érvénytelen a regisztrációd, és nem tudod megkezdeni az első forduló feladatait!

Mikor teljes egy csapat?

Egy csapat akkor tud elindulni a vetélkedőn, ha rendelkezik 2 regisztrált, megerősített csapattaggal, illetve egy, szintén rögzített mentor tanárral a regisztráció lezárásakor. A hiányos csapatok (olyan csapatok, amelyeknek nincs meg mindkettő regisztrált diák vagy az 1 tanár tagjuk, és/vagy bármelyik csapattag nem erősítette meg a regisztrációt) nem tudják megkezdeni az első fordulót.

Mikor tudok regisztrálni?

A regisztrációt szeptember 1-jén nyitjuk meg és szeptember 30-án 23:59-kor zárjuk. A regisztrációs időszakban bármikor tudtok jelentkezni a versenyre. Ne felejtsétek el megerősíteni a regisztrációtokat!

Nevezhetek több csapat tagjaként is?

Amennyiben diák vagy, a játékra csak egyetlen csapat tagjaként tudsz nevezni. Tanárként akármennyi csapat létrehozására/meghívására lehetőség van.

A fordulókhoz kapcsolódó kérdések

Miért nem tudok belépni az első fordulóba?

Az első fordulós kvíz 2023. október 4-én, 5-én és 6-án, 09:00 és 17:00 óra között érhető el a www.zsebpenzugyes.hu oldalon. A fordulós játékok, így az első forduló is, csak a diákok számára érhetőek el, a tanároknak nem jelennek meg.
A kvíz eléréséhez előbb be kell jelentkezned az oldalon, majd a menüből megnyithatod az első fordulót. Ezt csak azok a játékosok tudják megkezdeni, akiknek csapata teljes, tehát mind a 2 csapattag és a tanár is regisztrált az oldalon, csatlakozott a csapathoz, valamint regisztrációjukat a kapott e-mailben elérhető linken meg is erősítették.
Amennyiben ezek a lépések bármelyik csapattagnál hiányosak, nem vehettek részt az első fordulóban. Ha a fentiekkel minden rendben, de mégsem tudsz belépni, akkor valamilyen technikai probléma állhat a háttérben. Kérjük, ezt az oldalon található chatablakban jelezd nekünk!

Ha az első, harmadik, illetve negyedik forduló kérdéseinek megválaszolása közben valamiért megszakad a kitöltés (gépleállás, újraindulás, áramszünet, technikai probléma), hogyan tudjuk folytatni a játékot?

Ha a megszakadás a forduló megadott időkeretén belül történik, akkor azután, hogy újra beléptetek, a rendszer arra a pontra tesz vissza titeket, ahol félbehagytátok a kvízt.
Amennyiben ez nem így történik, kérjük, az oldalon található chatablakban jelezzétek felénk. Így segíteni tudunk abban, hogy onnan tudjátok folytatni a játékot, ahol megszakadt a kvíz.
Figyelem, a második fordulóban szimultán, valós idejű versenyzés történik: ha a kapcsolat megszakad, csak onnan tudjátok folytatni, ahol visszalépés után a játék épp tart.

A negyedik fordulót egyszeri belépéssel kell teljesíteni?

A negyedik forduló teljesítésére minden, a harmadik fordulóból továbbjutott csapatnak 6 óra áll rendelkezésre. Ezen idő alatt akárhányszor be- és kiléphettek a játékból, de vegyétek figyelembe, hogy ebben a fordulóban is pontot ér a gyorsaság. A 6 órás játékidő akkor indul, amikor elindítjátok a játékot. Erre a negyedik forduló időtartama alatt, november 6. és 10. között bármikor lehetőségetek lesz. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a fordulót november 10-én 17:00-kor lezárjuk, akkor is, ha még nem telt le a 6 órátok. Ennek megfelelően osszátok be az időtöket!

A csapat bármelyik tagja válaszolhat a kérdésekre?

Az első fordulóban annak a játékosnak kell megválaszolnia a kérdést, aki elindította a kvízt. Ez a csapatból bárki lehet. A második fordulóra célszerű bejelentkeznetek két eszközzel is: az egyiken az élő kvízt kérdéseit követhetitek nyomon, míg a másikon megválaszolhatjátok azokat. A harmadik fordulóban minden nekifutás egy kérdéscsomagból áll, de a nekifutások közt tarthattok pihenőt. Figyeljetek arra, hogy a játékban egyszerre csak egy csapattag lehet aktív. A negyedik forduló során akárhányszor beléphettek a játék felületre, és a kérdéseket bármelyik (diák) csapattag megválaszolhatja.

A pontokat átviszik a továbbjutó csapatok a következő fordulóba?

A pontokat nem viszik tovább a csapatok a következő fordulóba. Az adott fordulóban megszerzett pontok kizárólag a tárgyforduló rangsorolásánál számítanak. Amennyiben a csapat továbbjutott a következő fordulóba, ott ismét „tiszta lappal” indul.

Általános technikai kérdések

Miért nem tudok belépni a profil-, illetve a csapatoldalamra?

Megeshet, hogy ugyan már regisztráltál, de nem erősítetted meg azt. A regisztráció akkor teljes, ha visszaigazolod a regisztráció során kapott e-mailben a nevezésed (ez egyetlen kattintásodba kerül). Innentől a profil- és csapatoldalakra is be tudsz majd lépni.

Meg tudom változtatni a jelszavam?

Igen, erre a Profilom oldalon van lehetőséged, bejelentkezés után.

Hogyan tudunk a játék alatt TECHNIKAI segítséget kérni?

Technikai segítséget az első (október 4-én, 5-én és 6-án 09:00 és 17:00 óra között), a harmadik (október 18-20. 9:00 és 17:00 óra között) valamint a negyedik (november 6-10. 9:00 és 17:00 óra között) forduló alatt az oldalon elérhető chat funkción keresztül tudtok kérni.
Amennyiben nem elérhető az oldalon a chat funkció, arra kérünk titeket, hogy az info@zsebpenzugyes.hu címre küldjétek el nekünk problémátokat e-mailben, melyre mi megpróbálunk a lehető leghamarabb reagálni.

Van lehetőség TARTALMI (tehát a kérdéseket/feladatokat tartalmukban érintő) segítséget kérni, kérdést feltenni?

A kérdések megoldásában nem tudunk segítséget nyújtani, illetve a feltüntetett információkon túl, további segítő, rávezető információt adni. A válaszotokat minden esetben a rendelkezésetekre álló információk alapján kell megadnotok.
A kérdések tartalmával, értelmezésével kapcsolatos kérdéseket minden esetben e-mailben, az info@zsebpenzugyes.hu címen lesz lehetőségetek jelezni felénk. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy ezeket megválaszolás előtt minden esetben a Zsebpénzügyes szakmai csapatával egyeztetjük, ezért a válaszadási idő hosszabb lehet.

A díjazottak (csapatok, tanárok, iskolák) mikor kapják meg az ajándékokat?

A döntőbe jutott csapatok a helyszínen megkapják ajándékaikat. A többi díjazott csapat, tanár és iskola nyereményeit emailben vagy postán küldjük el a résztvevőknek és az intézményeknek, 2023. december közepéig. A kiküldési határidővel kapcsolatban a változtatás jogát fenntartjuk.

Hogyan tudunk felkészülni a versenyre?

A vetélkedő során nem feltétlenül a tárgyi tudásotokra, hanem legfőképpen kalandvágyra és találékonyságra lesz szükségetek. A kérdések olyan pénzügyi témák köré csoportosulnak, amikkel a mindennapokban is találkozhattok, a fordulók során pedig bármikor utánanézhettek a válaszoknak Google vagy más keresőmotor segítségével.
Ide kattintva elérhetitek a Zsebpénzügyes tudástárát, amiben sok hasznos alapinformációra bukkanhattok. Hogy semmi ne érjen benneteket váratlanul a verseny alatt, nézzétek meg itt a verseny összefoglaló videóját, vagy hallgassátok meg ide kattintva, mit mesélnek a korábbi döntősök!