Töltsd le a Zsebpénzügyes appot okostelefonodra!
Katt ide a tudnivalókért!

Mi a Zsebpénzügyes?

Fontosnak tartjuk, hogy edukáljuk a jövő generációját a pénzügyi tudatosság terén. Ezért hoztuk létre a Zsebpénzügyest. A vetélkedő célja, hogy bővítse a diákok pénzügyi-gazdasági ismereteit és terjessze a tudatos pénzügyi gondolkodást. Ahhoz azonban, hogy sikeres lehess, nem elég kizárólag a pénzügyi ismeretekben pengének lenni.

Az Életügyek egy gyűjtő kifejezés, amely magában foglalja mindazt a tudást, amire szükséged lehet ahhoz, hogy sikeressé és tudatossá válj az életben, legyen szó arról, hogy hogyan kell kitölteni egy készpénzátutalási megbízást, vagy akár arról, hogy milyen feltételek mellett vállalhatsz diákmunkát. Így tehát nem baj, ha nem vágod például a trigonometrikus egyenleteket, elég, ha tájékozott vagy a nagybetűs Élet dolgaiban!

Jelentkezni 2 fős csapatoddal tudsz: egyenként regisztrálhattok a saját nevetekkel. Fontos, hogy mindkettőtöknek 16 évnél idősebbnek, de még középiskolás jogviszonnyal kell rendelkeznetek. Emellett egy tanárt is szükséges felkérnetek, akinek szintén csatlakoznia kell a weboldalon hozzátok. Ő lesz a mentorotok, akihez kérdésekkel fordulhattok a játék során. (Egy tanárnak több csapata is lehet.)

Az első forduló október 6-án veszi kezdetét, amit további négy követ egészen november végéig. Minden turnus rostaként működik, így csak az adott körben élen végző csapatok juthatnak tovább a következő fordulóba.

Amellett, hogy a ti rátermettségeteket is összesen 6 millió értékű eszközökkel, fesztiválbelépőkkel és menő felszerelésekkel fogjuk díjazni, tanárotok, valamint iskolátok sem marad ki az ajándéközönből. A hírnév és a siker pedig már csak hab a tortán.

Első forduló:

A játék legelső fordulójában egy online feleletválasztós kvízt kaptok, mellyel ráhangolódhattok az Életügyek ízére. Ebben a körben olyan kérdésekkel fogtok találkozni, amelyek az alapvető pénzügyi és gazdasági ismeretek mellett a mindennapos életben előforduló helyzetekre épülnek. Minden kérdés esetében 4 lehetséges válasz közül kell kiválasztani a helyes megoldást, és fontos szem előtt tartani, hogy csak 1 jó válasz adható meg. Ahogy azt ti is tudjátok, az idő pénz – ezért a válaszadási időt is mérni fogjuk, amiért pontokat kaptok, tehát érdemes a gyorsaságra is figyelni.

Belépek, és megnézem az első forduló mintatesztjét! >>

Második forduló:

Ha az első kör akadályait sikeresen megugrottátok, és ott vagytok az 1024 továbbjutott csapat között, akkor a második fordulóban egy szórakoztató, show jellegű élő kvíz vár rátok az online térben Kovács Áron műsorvezetésével. A feladatok továbbra is általános pénzügyi és életviteli kérdéseket tartalmaznak, és összesen 20 kérdést kell majd megválaszolnotok.

Ez azonban nem minden, hiszen meglepetéssel is készülünk nektek: meghívott sztárvendégeink izgalmas témák mentén mesélnek majd saját élettapasztalataikról.

Harmadik forduló:

A harmadik fordulóba bejutó 512 csapat egy virtuális történetbe csöppenhet bele, amiben egy fiatal testvérpár, Marci és Peti életének egy évét követhetik végig, akik különböző élethelyzetekben találják magukat, vagyis próbálnak eligazodni az Életügyekben. Marci, a fiatal egyetemista tudatosan éli hétköznapjait, tájékozott a világ dolgaiban. Testvére, Peti 17 éves kamasz srác, aki gyakran találja magát olyan helyzetekben, amikben bátyja tapasztalatára és segítségére szorul. Ezúttal azonban rátok is számít! A 10 állomásból álló feladatsort 48 óra alatt kell teljesíteni, és a helyes válaszok mellett ismét értékeljük a gyorsaságot, hiszen a fennmaradó percekért is pontok járnak.

Negyedik forduló:

A negyedik forduló a második körben már megismert élő online kvíz lesz Kovács Áron vezetésével – ezúttal azonban a kérdések már nehezednek. A csapatokat két csoportba osztjuk, ahonnan a 3-3 legjobban teljesítő automatikusan a döntőbe jut, míg 1-1 további csapat vígaszágon csatlakozhat hozzájuk.

Döntő:

Ha ti is ott vagytok a 8 döntőbe jutott csapat között, akkor már egészen biztos, hogy pengék vagytok az Életügyekben! Ahhoz azonban, hogy meggyőzzetek minket, hogy ti vagytok a legjobbak, meghívunk titeket a kétnapos élő budapesti döntőre, ahol egy általatok kidolgozott esettanulmányt kell prezentálnotok szakmai zsűrink előtt. A rendezvényen készségfejlesztő workshopokkal is készülünk nektek, valamint Kovács Áron ismét vár majd benneteket egy rövid, de annál látványosabb kvízshow-val.

Megnézem, milyen volt a Zsebpénzügyes 2020-es döntője! >>